maksiu921 338 Report post Posted March 5, 2013 Słuchajcie, jeździłem juz wieloma autami poczynajac od kruszynek (ford ka-babci, corsa D -byla za slaba) sportowych, suvów i busów ( http://motokiller.pl/27353/Z-serii-andaposJak-wszyscy-to-i-jaandapos - moje zabawki). Chciałem przesiaść się w coś w czym sie moge bawic na weekendy lub wieczory, co moge podkrecic osiagami oraz wygladem. Teraz prosze was o pomoc powiedzcie ktore z aut jest hmmm.... lepsze? nie wiem jak to nazwac. Co wy byscie wybrali na moim miejscu? VW Golf 1.8 (150 KM) Mazda Xedos 6 2.0 (144KM) MAZDA XEDOS 6 Golf 4 1.8 (celowo wybralem takiego ktory jest w 100% oryginalny) Share this post Link to post Share on other sites
PolskiLisek 18 Report post Posted March 5, 2013 Jeśli chcesz mieć coś co możesz "podkręcić" jeśli chodzi o wygląd i osiągi to mazda jest bardziej odpowiednia, natomiast jeśli chodzi Ci o jakość jazdy i "poprawność" w wykonaniu samochodu to golf Ci dłużej będzie służyć. Share this post Link to post Share on other sites
maksiu921 338 Report post Posted March 5, 2013 takie mazdy moj tata mial 3 i tylko jedna z nich byla wadliwa (wykonczyla 4 chlodnice) Share this post Link to post Share on other sites
Petrus 2,338 Report post Posted March 6, 2013 Mam na sprzedaż mazde 323f. Auta ogólnie są bardzo fajne i mają niezłego 'kopa'. Jedyną wadą każdej mazdy jest karoseria. Nie dość, że można ją wgnieść palcem to strasznie leci z lakieru. Mam również golfa. Jest to bardziej autko na co dzień, do jazdy na krótsze dystanse w porównaniu z mazdami. Mazdami bardzo fajnie wyjechać w trasę, gdyż są bardziej 'twarde' i 'sztywne'. Golfiki sa bardziej elastyczne, cokolwiek to znaczy. hej Share this post Link to post Share on other sites
maksiu921 338 Report post Posted March 6, 2013 kurcze powiem wam szczerze ze Mazde moge kupic za 4 tysie (okolo) a dobrego golfa za 9-11 ;/ Share this post Link to post Share on other sites
Skanik 7 Report post Posted March 15, 2013 To jest już twój wybór.Gdyby miał wybierać to Mazde . Share this post Link to post Share on other sites
nattOwe. 372 Report post Posted March 15, 2013 Patrzyłem na necie zdjęcia i jakieś opinie i oczywiście na cene . Ja wybrałbym mazde , bardziej mi się podoba Share this post Link to post Share on other sites
Beniamin 62 Report post Posted March 15, 2013 ja bym brał golfa nie wiem dlaczego ale zawsze podobały mi się niemieckie auta (mam 2 vw w domu może dlatego). Jeżeli chodzi o blachę przy vw jej nie zedrzesz (chyba ze zarysujesz i nie poprawisz tak jak ma być), komfort jazdy to vw jest rzeczywiście miękki a wracając do blachy to mam passata z 92r. i nie znać na nim żadnych śladów rdzy (tylko maska bo był bity z przodu i z tyłu;/ ) W vw masz tez niezawodny silnik a co do mazdy to nie miałem nigdy przyjemnosci Share this post Link to post Share on other sites
arnold 115 Report post Posted March 16, 2013 Hhhhmmmmmmmmmmm co by ci tu doradzić Fiat Marea jest dobry niezłego kopa ma . Tylko zwykły nie kombi . Share this post Link to post Share on other sites
maksiu921 338 Report post Posted March 17, 2013 Arnold Ty czarna maso, jest jak byk napisane mazda vs. golf Share this post Link to post Share on other sites 1
arnold 115 Report post Posted March 17, 2013 Ja ci podałem coś innego ^^ a jak coś to bierz mazdę . Share this post Link to post Share on other sites
PARTYZANT 1 Report post Posted March 20, 2013 bierz golfa jak w niego zainwestujesz to ma takiego laczka że hej. kolega właśnie miał 4 i tak go podrasował że drifty i wszystko co chyba tylko możliwe z nim wyczyniał kupił za 9 tysiaków i jedyne co tylko wymieniał to paliwo ogólnie jak dla mnie samochód z@jebisty. Share this post Link to post Share on other sites
traker 1 Report post Posted March 21, 2013 drifty i wszystko co chyba tylko możliwe z nim wyczyniał Drifty w samochodzie z przednim napędem, dobre golf to golf, rodzinny samochód, jeszcze wolnnosący benzyniak, za dużo nie poszalejesz. GDybyś kupił chociaż 1.9 tdi 130-150 koni to już lepiej by było. Share this post Link to post Share on other sites
maksiu921 338 Report post Posted March 23, 2013 no wlasnie nie chce TDI wole benzyne 1.8 150 kucy na dzien dobry... zreszta musze sie zastanowic, moze kupie cos innego jeszcze ;p Share this post Link to post Share on other sites
M`tZ 1 Report post Posted March 24, 2013 Gdybym byl na twoim miejscu zdecydowanie wybralbym Golfa. Lecz musialbym wiedziec tez gdzie bym jezdzil np. Mazda spisuje sie lepiej na dluzszych dystansach jest o wiele twardsza, lecz jesli jezdzilbym gdzies blisko to zdecydowanie wybralbym Golfika . Ale co my ci tam bedziemy motac wybierz to co uwarzasz za lepsze i tyle jesli wybierzesz cos ze tak powiem "chujowego" to niestety bedzie kicha ale no czlowiek uczy sie na bledach Share this post Link to post Share on other sites