-
Content Count
3,810 -
Posts on chatbox
6,647 -
Donations
0.00 PLN -
Joined
-
Last visited
Community Reputation
3,135 Władca postówAbout Nevertrust
- Grupa Admin [CS 1.6]
- Others VIP
-
Rank
***** ***
- Birthday 03/07/1978
Contact Methods
-
Steam ID:
0:0:7128615
Profile Information
-
Nick w grze:
Nevertrust
-
Płeć:
Mężczyzna
-
Imię:
Pelkus
-
Skąd:
Wodzisław Śląski
-
Zainteresowania:
cisza
Recent Profile Visitors
25,782 profile views
-
talony na karpia proszę
-
Witam młodzież
-
Taki trochę nietypowy - acz smaczny zestawik. Mielone w sosie cebulowym na gęsto, placki ziemniaczane i surówka z białej kapusty z koperkiem. A że zawitał piątunio wszystko elegancko przepiłem piwem
-
najlepszy jest rosół z kur wielu U mnie dzisiaj zagosiła lazania z biedry - nie było czasu na kreatywne gotowanie.
-
Witaj. Chyba pamiętam ten poprzedni nick
-
Wychodzę z tego samego założenia. Jednak jeżeli taka będzie wola większości, to nie będę oponował. Po cichutku odejdę w zapomnienie.
-
Nie lubicie się i to jest fakt. Cała akcja miała miejsce na dm a nie na dd2 i tyle co mam do powiedzenia w tym mega ISTOTNYM temacie ale jednak... Kalisz..ogarnij się trochę
-
Co tu napisać, w myślach się gubię, napiszę krótko - bardzo Cię... TAK
-
1. Tu masz wzór jak poprawnie złożyć skargę. 2. Zgodnie z regualminem po 3 oblanych testach z rzędu należy Ci się kick. Po ponownie oblanym teście ban na 5min. Dalsze nagrody sięgają nawet bana na 1 tydzień. 3. Póki co żadnego bana nie otrzymałeś. 4. 08.01.2023 na ten nick był nałożony ban
-
Odpisywałem, edytowałem, znowu pisałem i znowu edytowałem Nie chodzi o jakieś dygresje co do przepisu, ale mam swoje zdanie Macie zamiar otworzyć pizzerie i szczerze życzę powodzenia . Mam tylko nadzieję, że z dnia na dzień Wam ciasta nigdy nie zabraknie
-
@Aguska23 proszę bardzo: zaczyn: 25gr drożdży, 250 ml ciepłej wody, łyżeczka cukru. Wymieszać i zostawić na 15 min aż zacznie delikatnie pienić ciasto: 600gr mąki do pizzy, 50ml oleju, 2 łyżeczki soli wymieszać zaczyn i ciasto - zosatwić na 40 minut w ciemnym i ciepłym miejscu pod przykryciem. sos: passata pomidorowa, czosnek, bazylia, sól i trochę śmietany. Jak lubisz pikantny sos dodaj płatki chili wg uznania. dodatki takie jak lubisz - z takiej ilości ciasta wychodzą mi 4 blaszki pizzy i robię 4 różne pizze 1. dla córki - margaritta z pieczarkami 2. dla żony - kurczak wcześniej delikatnie zesmażony z curry, brokuły, pieczarki, kukurydza, boczek i cebula 3. dla mnie - salami, pikantna papryka, pieczarki, kukurydza i cebula 4. totalny mix wszystkiego co pozostało piekarnik 200 stopni każda pizza pieczona osobno po 12 min Jako dodatek sos czosnkowy - smietana, łyżka majonezu, świeżo przeciśnięty czosnek, koperek ( nie suszony tylko ze swojego ogrodu posiekany i zamrożony), sól i pieprz. Chyba nie trzeba tłumaczyć, ale zrobię to: na rozwałkowane i delikatnie ponakłuwane ciasto dajemy sos, następnie tarty ser i dopiero dodatki, górę znowu delikatnie posypujemy ser i przyprawy - oregano, bazylia, trochę słodkiej papryki. Mam nadzieję, że opis wystrczająco dokładny Smacznego a co do domowych burgerów - to moja rodzinka preferuje mięso drobiowe - pomielone, z przyprawami, jajkiem i koperkiem.
-
wyrazy wspólczucia... dziś był międzynarodowy dzeń pizzy i dlatego u nas były hot dogi Jutro córa jedzie do babci, więc na obiad kto co złapie. Ale w niedzielę będzie pizza w najlepszej odsłonie - sam zrobię od podstaw