Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

8 replies w tym temacie

Recommended Posts

Przedstawiam teraźniejsze statystyki dot. epidemii COVID-19 (stan z 04/04/2020):

(x zakażeń / x zgonów / x wyzdrowień)

Ógólnie: 1 181 825 / 63 902 / 244 246

1. Stany Zjednoczone - 300 915 / 8 162 / 14 459

2. Hiszpania - 124 736 / 11 744 / 34 219

3. Włochy - 124 632 / 15 362 / 20 996

4. Niemcy - 92 150 / 1 330 / 26 440

5. Francja - 90 842 /  7 574 / 15 572

6. Chiny - 82 543 / 3 330 / 76 946

7. Iran - 55 743 / 3 452 / 19 736

8. Wielka Brytania - 42 441 / 4 320 / 215

9. Turcja - 24 934 / 501 / 786

10. Szwajcaria - 20 278 / 641 / 4 846

Państwa, które nie mają dotychczas potwierdzonego przypadku koronawirusa:

- Turkmenistan

- Lesotho

- Sudan Południowy

- Tadżykistan

- Samoa

- Vanuatu

- Palau

- Mikronezja

- Kiribati

- Tuvalu

- Tonga

Źródło (mapa świata oraz statystyki): https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

eu.png

Edited by maxymus. Woozie

Sądze, że każdy na swój sposób śledzi na bieżąco co się dzieje na świecie w związku z epidemią. 

Jakąkolwiek otworzysz stronę internetową, wszędzie bombardują nas informacjami na ten temat.

Tu na CSK nie ma ignorantów i każdy zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji. Tu jest nasza ostoja, logujemy się żeby się zrelaksować i oderwać od rzeczywistości.

Dlatego sądzę, że nie ma sensu  zamieszczać tego typu info. 

z poważaniem i bez obrazy. 

• Like 3

Moje kobiety kolega jest Policjantem w Bydgoszczy i te statystyki to pic dla ludzi tak myśle ! Ludzi jest wiecej zarazonych bo w samej Bydgoszczy powiedział,ze jest prawie 600 osób a nie podaja tego do informacji zeby nie wzbudzac PANIKI !

Jeśli jesteś zarażony i w obawie przed dalszym swoim losem chcesz Nam zobrazować ten światowy problem i ostrzec, bo czujesz, że Tobie zostało niewiele czasu i możliwe, że to jest Twój ostatni post na tym forum i jedna z ostatnich rzeczy jakie wykonasz w Swoim życiu mniej, bądź bardziej kolorowym... no to serdecznie dziękujemy za w sumie spoko przedstawione dane, które w momencie przedstawienia są już nieaktualne :)

Jeśli jednak wszystko gra i trąbi, a wszystko co Ciebie martwi, to ten pryszcz tuż nad górną wargą, który powoduje dyskomfort u nawet największych twardzieli... no to cały wątek jest w zupełności tutaj niepotrzebny :)

• Like 1
  • Haha 3
W dniu 6.09.2022 o 11:32, MarkusPi napisał:

I jak tam ? Przeszliście covida ? W ciągu tych dwóch lat ? ja go przeszedłem dwa razy 

Tak. Pierwszy raz w 2020 na jesień najprawdopodobniej bezobjawowo - testu nie miałem, ale 4 osoby w domu miały objawy, z czego 2 osoby z wynikiem pozytywnym. Pozostałe 2 testu nie miały.

Drugi raz na początku 2022 w lutym po dwukrotnym szczepieniu - ostatnie było w czerwcu 2021, akurat jak miałem się zapisywać na trzecią dawkę, ale jak zachorowałem, to zrezygnowałem i raczej w domyśle należy przyjąć, że na zrezygnowaniu poprzestanę. :P  Była gorączka, ogólne rozbicie, ból oczu, a kaszel jeszcze przez następne 3 tygodnie się utrzymywał.

• Like 1

Ja się w ogóle nie szczepiłem..... A zamierzałem w zeszłym roku. Ja pierwszy raz zachorowałem w lutym 2021, potem drugi raz w grudniu 2021. Po roku czasu znowu....... teraz jestem chory ....tylko nie wiem czy to covid czy zwykłe przeziębienie 😜

W dniu 3.11.2022 o 11:32, MarkusPi napisał:

Ja się w ogóle nie szczepiłem..... A zamierzałem w zeszłym roku. Ja pierwszy raz zachorowałem w lutym 2021, potem drugi raz w grudniu 2021. Po roku czasu znowu....... teraz jestem chory ....tylko nie wiem czy to covid czy zwykłe przeziębienie 😜

Moja mama szczepiona, a chora była 4 razy. Ja w czasie tych wszystkich lockdownów w 2020 zwiedzałam Europę, byłam chyba w 6 państwach i powiem szczerze nigdzie się ludzie nie bali tak jak w Polsce. We Francji normalnie na plaży pełno ludzi że nie było gdzie się rozłożyć, żyli tak jakby nic się nie działo. Ja też tak żyłam i nie zachorowała, dopiero w grudniu 2021 nie wychodziłam prawię w ogóle z domu i złapałam.. Myślałam że umieram. Nie polecam nikomu chorować na to g*wno. Brak smaku to najgorszy koszmar 

• Like 1
W dniu 4.12.2022 o 00:24, Aguska23 napisał:

Moja mama szczepiona, a chora była 4 razy. Ja w czasie tych wszystkich lockdownów w 2020 zwiedzałam Europę, byłam chyba w 6 państwach i powiem szczerze nigdzie się ludzie nie bali tak jak w Polsce. We Francji normalnie na plaży pełno ludzi że nie było gdzie się rozłożyć, żyli tak jakby nic się nie działo. Ja też tak żyłam i nie zachorowała, dopiero w grudniu 2021 nie wychodziłam prawię w ogóle z domu i złapałam.. Myślałam że umieram. Nie polecam nikomu chorować na to g*wno. Brak smaku to najgorszy koszmar 

A powiedz mi odzyskałaś smak i węch ? Bo ja np. odzyskałem, ale żona węchu nie bardzo.