Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Nevertrust

Może ktoś coś

8 replies w tym temacie

Recommended Posts

Hej

Od jakiegoś czasu borykam się z takim oto problemem.

Mam lapka, który podróżuje ze mną z pracy do domu

W pracy jestem w sieci nazwijmy ją X i nie mam problemu aby wejść na stronę, na której zamawiam materiały do pracy.

W domu jestem w sieci Y i nie mogę wejść tę samą stronę. Wywala mi taki komunikat: Serwer blablabla.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.

Jak udostępnię internet z telefonu, wszystko znowu działa.

Wiem, że problem jest po stronie jakiś ustawień związanych z siecią domową, ale nie wiem jaki i gdzie szukać rozwiązania. Dzwoniłem już z tym zapytaniem do dostawcy Internetu, ale nie był w stanie mi udzielić żadnych konstruktywnych informacji.

Szukałem też rozwiązań u wujka google, ale tam można znaleźć wszystko począwszy od raka szyjki macicy po uszkodzoną dyskietkę i spocony procesor.

W Was nadzieja młodzi i pomysłowi człowieki. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz antywirusa na kompie zainstalowanego? Może to być kwestia firewalla.

Czyściłeś dane przeglądarki + DNS? Ew. sprawdzałeś czy na innej przeglądarce jest podobny problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Thanks 1

Czy antywirus aktywny czy wyłączony problem taki sam.

Dane przeglądarki wyczyszczone.

Na innych przeglądarkach to samo.

Rejestr wyczyszczony, komp przeskanowany na wszystkie sposoby.

Coś mi się wydaję, że to może być wina po stronie ustawień sieci domowej, ale wiem czego i gdzie szukać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli to jest komp firmowy , który otrzymałeś może mieć zaporę.

Tak jak np. u mnie  używam tel jako routera, aczkolwiek w domu mam sieć i normalnie się łączy, jeśli masz jakiś helpdesk firmowy zagadaj z nimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Thanks 1

To jest komp firmowo-prywatny, prowadzę własną działalność, więc chyba odpada.

Dodam jeszcze, że przed wymianą routera ( w domu ) dostęp do strony miałem. Operator ten sam. Może wina jest w jakiś ustawieniach routera. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakiego antywirusa używasz? Sprawdzałeś może czy na telefonie występuje ten sam błąd, ale łącząc się z internetem przez Wi-Fi domowe, a nie transmisję danych, lub na innym PC połączonym przez Wi-Fi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×